liwikipediafbContact usnewsletter subscription

Welkom bij het LeHo Platform!

Wij nodigen je graag uit om deel te nemen aan dit online platform voor iedereen die betrokken is in het thuis en ziekenhuisonderwijs (HHE) met een innovatieve benadering, zoals het gebruik van technologie en nieuwe didactische leermethoden.

In dit Vlaamse Platform vind je voorbeelden van dergelijke innovatieve praktijken ( in de vorm van documenten, presentaties, foto's, video's). Heb je zelf ook zo’n voorbeeld? Dan kan je dit delen in het forum (in de sectie hieronder) en het bespreken met collega's.

In de sectie 'Laatste nieuws' aan de rechterkant kan je nieuws en gebeurtenissen tergvinden en delen die je relevant vindt voor jouw nationale platform.

In het vak 'Netwerk' vind je instellingen die actief zijn op het veld in jouw land.

Bovendien kan je deelnemen aan het Internationale LeHo Platform. Zo krijg je updates van nieuws op een multi-nationale basis, kan je innoverende praktijken in HHE overal in Europa bekijken en ook deelnemen aan onze discussiegroep op Facebook.

Heb je specifieke vragen, contacteer dan de coördinator voor het Vlaamse Platform: Els Janssens, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Inspiratie nodig om onderwijs te organiseren voor een langdurig zieke leerling?

Je kan Tools, Resources en institutional information vinden over Home and Hospital Education uit heel  Europa.

LeHo Toolkit

Lesgeven aan leerlingen met medische noden

HHE: een gids naar internationale innovatieve praktijk

Dit boek helpt HHE-leerkrachten in het samenbrengen van het potentieel van de instrumenten aangereikt in de LeHo Toolkit met de sleuteltheoriën en de gerelateerde good practices. Het zal een ondersteuning zijn van de gewone activiteiten en aspecten van leerkrachten in HHE. 

LeHo Practical Guide